utorok 28. decembra 2010

Vianočné trhy v Seniorville

Každý, kto zaváhal a neprišiel, môže ľutovať. Iste, vianočnú atmosféru si môžete užiť na rozmanitých miestach a viac ako dosýta.
Nie, nemyslím tým nákupné centrá od polovice októbra, skôr vianočné večierky, či posedenia v práci, v škole alebo škôlke vašich detí. Dovolím si však tvrdiť, že atmosféra, ktorá prúdila chodbami Seniorvillu tri dni pred Vianocami, bola predsa len čímsi úplne iná, výnimočná a zároveň neporovnateľná s inými.
Bez pochýb to bolo aj tým, že väčšina divákov bola trochu iná ako poznáme z podobných akcií - odkázaná na pomoc ošetrovateliek pri usádzaní v hľadisku, či až nezvyčajne pokojne a zamyslene čakajúca na vystupujúcich škôlkárov a školákov.
No celkom isto to bolo tým, ako títo diváci vnímali, až pórmi nasávali každé jedno vystúpenie účinkujúcich. Ako sa im miestami rozžiarili oči pri spomienke, alebo, naopak, ako si ukradomky utierali slzy dojatia. A ako podaktorí nenápadne kontrolovali, či sa práve tí "jeho" prišli pozrieť, posedieť a zaspomínať spolu s nimi.
Bola by škoda nezopakovať tú atmosféru častejšie. Azda sa Vianočné trhy v Seniorville stanú tradíciou. Aj vďaka šikovným rukám klientov a skvelej organizácii personálu boli vydareným obohatením sviatočného obdobia.










Žiadne komentáre: