streda 10. novembra 2010

Vypracovanie Smernice programu vlastnej činnosti zameranej proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti a financovaniu terorizmu


Podľa Zákona č. 297/2008 Z.z o ochrane pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a ochrane pred financovaním terorizmu je každá povinná osoba, ktorú ustanovuje tento zákon, povinná vypracovať program vlastnej činnosti zameranej proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti a financovaniu terorizmu v štátnom jazyku.

Povinnou osobou, okrem úverových a finančných inštitúcií, ktorých predovšetkým sa zákon dotýka, je aj spoločnosť s ručením obmedzeným, akciová spoločnosť alebo iná obchodná spoločnosť, ktorá vykonáva a má ako predmet podnikania zapísanú voľnú živnosť „činnosť podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov“, prípadne „sprostredkovanie predaja, prenájmu a kúpy nehnuteľností“. Tieto spoločnosti sú povinné v súlade so zákonom vypracovať program, ktorý má obsahovať napríklad aj spôsob vykonávania povinnej starostlivosti vo vzťahu ku klientovi, postup pri posudzovaní, či je daná obchodná operácia obvyklá alebo nie ale aj spôsob zabezpečenia ochrany zamestnanca, ktorý zisťuje neobvyklé obchodné operácie.


CompanyService
Vám ponúka vypracovanie internej smernice podľa tohto zákona v závislosti od predmetu Vami vykonávanej činnosti za veľmi výhodné ceny. Pre viac informácií volajte 02/3241 0015 alebo píšte na office@companyservice.eu
.

Michaela Kančevová, senior manager CompanyService

piatok 5. novembra 2010

MailDrop má svoju vlastnú webku

V týchto dňoch sa nám podarilo v CompanyHouse sfunkčniť novú web stránku pre službu MailDrop. Myslím, že grafický návrh pôsobí osviežujúco a príjemne, za čo ďakujem našim grafikom. Veď posúďte sami na www.maildrop.sk.

Na web stránke nájdete základné informácie o službe MailDrop. V princípe sa jedná o službu, prostredníctvom ktorej naši klienti môžu získať univerzálnu poštovú schránku pre svoju poštu a kuriérske zásielky.

V prípade, že vám nejaké informácie na nej chýbajú, alebo máte pocit, že by sa dala stránka ešte nejako vylepšiť, budem rada, ak mi dáte o tom vedieť na katarina.staffenova@companyhouse.eu. Akákoľvek spätná väzba je vítaná.

Katarína Štaffenová, project leader CompanyHouse

štvrtok 4. novembra 2010

Frozen Second má svoj deň, hodinu i minútu!

Už niekoľko dní promotuje neziskovka CompanyArt svoju charitatívnu akciu Frozen Second / Zmrazená sekunda na Facebooku. Snahou CompanyArtu je vytvoriť facebookovú komunitu ľudí, ktorí chcú pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pravidlá akcie sú veľmi jednoduché: určený deň, hodina a minúta sa "zmarazí" a to tým spôsobom, že každý dobrovoľník v daný čas urobí fotku - momentku toho, čo sa práve v jeho okolí deje. Dostaneme tak obraz sveta v konkrétnom časovom okamihu, výsledok môže byť veľmi zaujímavý.

CompanyArt potom vyberie cca 200 najlepších fotiek a z týchto obrázkov vzíde kniha. Následne sa bude táto kniha predávať a celý výťažok z predaja poputuje na nákup školských pomôcok do vybraných škôl.

Ako motiváciu pre dobrovoľníkov zapojených do Frozen Second venuje CompanyArt 50-eurovú darčekovú kreditnú kartu Visa autorovi najlepšej fotky a ďalším päťdesiatim autorom fotiek venuje spomínanú knihu Frozen Second.

Zatiaľ je do akcie prihlásených niečo vyše 500 dobrovoľníkov, ale stále je čas, aby ste sa prihlásili i vy, ktorí ste to doteraz neurobili. Je to jednoduché - choďte na Facebook, prihláste sa svojim loginom, prejdite na stránku www.facebook.com/FrozenSecond a označte, že sa vám stránka páči (I like / Páči sa mi to / Líbí se mi to). A potom už iba sledujte ďalšie správy.

No a najdôležitejšie na koniec: včera sa rozhodlo, že fotíme svet dňa 21. novembra 2010 o 11.12. Aby sa to dobre pamätalo, v číslach to vypadá takto: 21.11.-11.12.

A keď nemáte účet na Facebooku a ani ho nechcete mať? Nevadí, zúčastniť sa môžete aj tak, pretože súťažné fotky sa budú posielať mailom na adresu frozensecond@companyart.eu! Takže zúčastniť sa môže naozaj každý!

Podrobné pravidlá súťaže nájdete na tejto linke.

Zapojte sa a pomôžte deťom. Kniha ako darček pre vás a 50 eur pre najlepšieho. Tešíme sa na vás!



pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

streda 3. novembra 2010

Ďurovčíkova Carmen ma chytila za srdce

Milujem tanec. Už od útleho detstva. A hoci dnes tancujem už len rekreačne, nenechávam si aspoň ujsť zaujímavé tanečné predstavenia. Tento rok uviedol súbor Slovenského divadla tanca vášnivý príbeh temperamentnej andalúzskej cigánky Carmen a vojaka Dona Josého v choreografii Jána Ďurovčíka. Príbeh tak notoricky známy, že som si myslela, že akákoľvek jeho interpretácia ma nedokáže prekvapiť. Tá Ďurovčíkova má však doslova očarila. Svojou emotívnosťou ma tak vtiahla do deja, že som si po úvodných minútach jemne dupkala nohou v rytme flamenca až do konca predstavenia.

Príbeh, ktorý je podľa literárnej predlohy francúzskeho spisovateľa Prospera Mériméeho zasadený do 19. storočia a do Španielska, sa v Ďurovčíkovej réžii odohráva mimo konkrétneho času a priestoru. Zmysel príbehu však zostáva. Ide o strhujúci príbeh lásky, vášne, žiarlivosti, spaľujúcej túžby a zrady. Vynikajúci výkon najlepších tanečníkov súčasnej slovenskej scény, efektné kostýmy, kombinácia divadelného, hudobného a tanečného prejavu sprostredkovávajú skutočne intenzívny zážitok.

Príjemným osviežením bolo zakomponovanie slovenského folklóru do príbehu Carmen. Strhujúci čapáš v podaní folklóristu z Lúčnice nenechal chladného v Heineken Tower Stage snáď ani jedného diváka. A tak som odchádzala po zhruba hodinovom predstavení plná hrejivých emócií a výnimočného zážitku do chladnej októbrovej noci :-).

Kolegovia, vrelo odporúčam!

Katarína Štaffenová, project leader CompanyHouse