štvrtok 21. októbra 2010

Company Art: Čo robíme, robili sme a budeme robiť?

CompanyArt je náš charitatívny projekt, ktorý formou minigalérie a vlastnej vydavateľskej činnosti predstavuje výtvarné práce, fotografie, literatúru, hudbu, filmy a iné umelecké diela.

Poslaním CompanyArt-u je podpora umenia, vzdelávania, športu a rozvoja osobnosti.

Primárnym cieľom CompanyArt-u je pomáhať deťom a občanom v náročných životných situáciách.

CompanyArt získava prostriedky na pomoc z predaja umeleckých diel, príspevkov od dobrovoľníkov a zbierkami.

Máme za sebou pár mesiacov činnosti a za ten čas sme zorganizovali 3 výstavy v minigalérii v Administratívnom centre na Palisádach 33 v Bratislave (výstava prác klientov DSS Seniorville, výstava výtvarných prác výtvarníka Mareka Jurčiaka a aktuálne prebiehajúca výstava fotografií z 1. ročníka Fotosúťaže zamestnancov WBA Holdingu). Túto fotosúťaž organizačne pripravil CompanyArt a vy tiež môžete rozhodnúť o tom, ktorá fotografia vyhrá a to hlasovaním priamo počas návštevy našej galérie alebo online na Facebooku - stačí, keď vašim "Páči sa mi" / "I Like" označíte jednu alebo niekoľko fotografií, ktoré si, podľa vášho názoru, také označenie zaslúžia. Online galériu nájdete na tejto linke.

Vydali sme fotoknihu Jazznica 2010, ktorá zachytáva atmosféru jazzového festivalu, ktorý sa každoročne koná v Banskej Štiavnici. V dvoch edíciách pripravujeme vydanie dvoch kníh mladých slovenských autorov: v edícii "Sem a tam" to bude výber krátkych próz Juraja Baluchu a Grgu Pitiča pod názvom "Lepší vták v hrsti, ako žena na streche" a v edícii "Pekné slovo" to bude zbierka básní poetky Silvie Miklošovičovej "(s)Tíšená noc".

Zorganizovali sme charitatívnu online akciu na Facebooku Frozen Second - Zamrznutá sekunda (www.facebook.com/FrozenSecond), ktorej cieľom je vydať fotoknihu, ktorá zachytí jeden jedinečný okamih života na našej Zemi. Pokúsime sa predať čo najviac kníh a celý výťažok bude venovaný na ciele, ktoré určujú stanovy občianskeho združenia CompanyArt.

Do budúcnosti plánujeme ďalšie výstavy, plánujeme vydávať ďalšie knihy, organizovať ďalšie súťaže, zúčastníme sa nahrávania jazzového CD a azda sa nám podarí byť aj pri výrobe nejakého filmu. O všetkom, čo robíme alebo sa chystáme urobiť sa dozviete buď na tomto blogu alebo priamo na stránke CompanyArtu.

Ak máte nejaký dobrý nápad, alebo máte pripravenú knihu, pesničky, film, maľby alebo čokoľvek, čo by nás mohlo zaujímať a oželiete autorský honorár, radi vám pomôžeme. Kontaktujte nás mailom na office zavináč companyart.eu.

pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre: